Hver fjerde corona-smittet polak er under 30 år

poznan_arbejde_butik_jens_moercj
De polske myndigheder opfordrer polakkerne til at blive hjemme, men mange unge ignorere advarslerne, og det bekymrer de polske myndigheder. Arkivfoto.

WARSZAWA: Hver fjerde der er smittet med covid-19 i Polen er under 30 år, oplyser myndighederne. Antallet af smittede stiger, og mandag morgen havde 26 mistet livet med corona-virus i kroppen.


Næsten en fjerdedel af mennesker der er inficeret med covid-19 i Polen er under 30 år, skriver den ansvarlige polske myndigheds chef på Twitter.

– Undervurder ikke faren!

– Tænk dig godt om, har du virkelig brug for at gå uden for. Du ikke sætte dit liv og dine kæres liv i fare, lyder advarslen fra myndighederne.

Unge forsamles trods corona-forbud

Reaktion kommer i forlængelse af, at mange unge polakker ignorerer forsamlingsforbuddet, og mange tror, at de er uden for fare, fordi de ikke er i højrisikogruppen. Det er en udvikling, der bekymrer myndighederne, for udbredelsen af smitten stiger i bekymrende omfang. Det er kun tilladt at være to personer forsamlet uden for familierne.

26 corona dødsfald

I alt er 26 mennesker i Polen døde af Covid-19-sygdommen, mens 1.905 er blevet inficeret, sagde embedsmænd mandag formiddag.

FØLG CORONA-UDVIKLING I POLEN HER