Hver fjerde polak i nyt job det seneste halve år

  Hver_fjerde_polak_har_skiftet_job_det_seneste_halve_år_Iben_Molgaard_Madsen

  Polakkerne skifter job som aldrig før. Indenfor de seneste seks måneder har hver fjerde polak fået nyt job. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: 27 procent af polakkerne har fået nyt job indenfor de seneste seks måneder. Det er en stigning på 10 procent i forhold til seneste Randstad halvårsopgørelse.


  I løbet af de seneste seks måneder har 27,1 procent af polakkerne skiftet job, mens det europæiske gennemsnit er på 19,8 procent.

  Det er 10 procent mere end ved en tilsvarende undersøgelse for et halv år siden, der også blev gennemført af Randstad Work Monitor.

  Fra maj til november 2010 skiftede kun 17,3 procent af polakkerne job.

  Overraskende stigning

  Eksperterne er samstemmende overraskede over polakkernes adfærd på arbejdsmarkedet. De anslår, at hver tredje polak er ansat på en tidsbegrænset kontrakt eller som sæsonarbejder.

  Årsagerne til de mange jobskifte er, ifølge undersøgelsen, omstruktureringen for 28 procents vedkommende, mens 23 procent skiftede job på grund af bedre løn- og arbejdsforhold.

  Godt i offentlige sektor

  Polakker i den offentlige sektor er mest tilfredse med deres job, 77 procent af dem, mens antallet er 70 procent i private virksomheder. Til sammenligning er 80 procent af danskerne glade for deres nuværende arbejde.

  Hver tiende dansker og hver tiende polak er meget utilfredse med deres aktuelle jobsituation.