Hver fjerde ung har røget marihuana

  Polen_gør_det_tilladt_at_ryge_hash_joints_0

  Arkivfoto.


  WARSZAWA: Antallet af teenagere, der har prøvet marihuana, er steget over de sidste ti år.


  Mens det for ti år siden kun var 15 procent af polske teenagere, der havde prøvet at ryge marihuana, er tallet i dag steget til 24 procent eller hver fjerde unge, viser en ny rapport fra det polske sundhedsministerium. Rapporten viste også, at 12 procent af voksne polakker prøvede at ryge marihuana i 2012.

  Skyldes offentlig debat

  Stigningen i forbruget af marihuana skyldes den offentlige debat i Polen, hvor flere og flere går ind for fri hash, mener direktøren for det nationale center for forebyggelse af stofmisbrug Piotr Jablonski.

  Ifølge Piotr Jablonski fortæller mange kampagner, at det er sikkert at tage stoffer. – Det er løgn, men mange unge er modtagelige for sådan nogle påstande, siger Jablonski til dagbladet Metro.

  Tilladt til eget forbrug

  Siden 2011 har det været muligt at blive løsladt uden sigtelse, hvis man har været i besiddelse af hash og narko til eget forbrug. I 2012 slap 2000 polakker for en sigtelse, efter at de var blevet arresteret med en mindre mængde ulovlige stoffer på sig.

  Det er i sær i det vestlige Polen i byer som Poznan, Szczecin og Wroclaw, at folk er sluppet for en sigtelse efter at være blevet taget med stoffer på sig.