Hver fjerde ved ikke hvem de vil stemme på

  Tusk_og_Pawlak_27_sept_2011

  Regeringens støtteparti, det Polske Bondeparti med vicestatsminister Pawlak (tv.) i spidsen, får kun opbakning fra 3 procent af polakkerne i seneste måling, og det er ikke nok til den polske spærregrænse på 5 procent. Statsminister Donald Tusk (th.) har dermed mistet sit flertal, men hver fjerde polak ved ikke hvem de vil stemme på, hvis der var valg i dag. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Selv om Polen har den største vækst i EU, så er de polske vælgere trætte af politikerne. Hver fjerde ved ikke hvor krydset skal sættes.


  For bare et halvt år siden, var kun 7 procent af polakkerne i tvivl om hvem de ville stemme på, hvis der var valg. I en ny måling, er det hver fjerde polak, 25 procent, der ikke ved hvem de vil stemme på, hvis der var valg i dag i Polen.

  Fire procent margen

  Ifølge undersøgelsen, der er gennemført af TNS OBOP for dagbladet Gazeta Wyborcza, så får Donald Tusk og Borgernes Platform (PO) tilslutning fra 28 procent af polakkerne. Kaczynskis Lov og Retfærdighedsparti (PIS) vil ifølge målingen, få opbakning fra 24 procent af polakkerne.

  SLD større end Palikot

  Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) får 9 procent i målingen, og bliver dermed større end Palikot-bevægelsen, der er gået tilbage til 8 procent.

  Støtteparti ude

  Det polske Bondeparti, der er støtteparti for regeringen, får ifølge målingen kun 3 procents opbakning for polakkerne, og det betyder, at de ikke kommer i Sejmen, da spærregrænsen er på 5 procent. Kun det tyske mindretal er undtaget fra reglen om spærregrænsen.

  Undersøgelsen er gennemført mellem den 24. og 27. maj.