Influenza-epidemi vil ramme Polen i løbet af to uger

  Polen_rammes_af_smitsom_virus

  Polen skal ruste sig til en kraftig influenza-epidemi, der efter eksperternes skøn rammer landet i løbet af få uger. Foto: PNB.


  Antallet af influenza-tilfælde i Polen er hastigt stigende. Nu siger eksperterne, at influenzaen udvikler sig til en epidemi.


  – Virussen muteres hvert år, det er der ikke noget nyt i, men det ene af dem der i øjeblikket er aktive, er langt mere smitsom end de typer vi tidligere har kendt, siger professor Lidia Brydak fra Polens nationale influenzacenter til Polskie Radio.

  Eksperter fra ECDC (et uafhængigt europæiske center for overvågning og forebyggelse af sygdomme) i Stockholm, har offentliggjort rapporter der fastslår, at over 6.200 polakker er blevet syge med influenza i den første uge af januar – sammenlignet med 5.500 på samme tidspunkt sidste år.

  Meget smitsom

  Fagfolk kalder den nye virus for A H3N2. ECDC-eksperter advarer om, at den nye virus er meget smitsom, og hurtigt har spredt sig over alt i Storbritannien, Irland og Portugal.

  Sidste år udløste et virus af samme type en epidemi i hele USA og langt op i Nordamerika.

  Fra Tyskland

  Tyskland har allerede rapporteret mange tilfælde af influenza, og det bekræfter både de polske og internationale eksperter teorier om, at Polen vil blive ramt indenfor de næste par uger.