Ingen masseudvandring af polsk arbejdskraft til Tyskland

  jacek_dennis_1

  Jacek Wojcikowski (tv) og Dennis Albertsen var enige om, at de nye tyske regler ikke har udløst en polsk udvandringsbølge. Foto: Bjarne Jensen, polennu.dk


  SILKEBORG: Tysklands åbning af arbejdsmarkedet for polakker har ikke ført til store ændringer.


  1. maj åbnede Tyskland sit arbejdsmarked for polsk arbejdskraft.

  På forhånd var forventningen, at mange polakker ville gribe chancen og rejse til det store naboland.

  – Det ser ikke ud til at så mange som forventet vil tage til Tyskland og arbejde, sagde polske handelsambassadør i Danmark, Jacek Wojcikowski, onsdag på et møde i Silkeborg.

  Han forklarede det blandt andet med, at lønforskellen mellem Polen og Tyskland ikke længere er så stor.

  Intet er ændret

  Lederen af handelsafdelingen på Den Danske Ambassade i Polen, Dennis Albertsen, var enig.

  – Vi var i sidste uge på besøg i Sczcezin, som ligger tæt på grænsen til Tyskland. Intet ser ud til at være ændret siden 1. maj, sagde Dennis Albertsen.

  De to diplomaters iagtagelser falder godt i tråd med en vurdering, som lederen af Central European Forum for Migration and Population Research i Warszawa kom med i denne uges udgave af Mandag Morgen.

  Bedre balance i Polen

  Han hedder Marek Kupiszewski og han mener, at situationen i dag er meget anderledes end i 2004, hvor en række lande i Vesteuropa åbnede for polsk arbejdskraft.

  – I 2004 sad tusinder og atter tusinder i bogstaveligste forstand med pakkede kufferter og ventede på at tage af sted. Sådan er situationen ikke længere. Arbejdsmarkedet i Polen er meget mere i balance i dag, siger Marek Kupiszewski.