Internethandel udløser lavere priser på pakker

  Polsk_rekord_i_breve_og_pakker

  Det nationale Polsk Post føler sig ikke at truet, af et nyt samarbejde mellem Polens største internet-auktionshus og en privat pakkeoperatør. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Et privatejet postfirma har indgået en ny aftale med et e-handelsfirma, der udløser lavere priser på polske pakker.


  Det privatejede pakkefirma InPost har indgået en aftale med online-auktion firma Allegro, der betyder ny konkurrence på postydelser i Polen. Aftalen vil betyde prisfald for pakke og anden post i Polen, mener det polske postvæsen.

  Gratis retur

  Aftalen betyder ikke alene kortere leveringstid og lavere priser, men den giver også kunderne mulighed for at sende vare retur gratis.

  – Da vi havde kigget på tilbuddet fra Polsk Post (nationale postvæsen, red.) og kurervirksomheder, besluttede vi os til at gå forrest for at få nedbragt priserne. Derfor har vi valgt InPost, og jeg håber at vores aftale vil vende op og ned på markedet, siger Przemysław Budkowski fra Allegro.

  Satser på markant vækst

  – Vi vurderer, takket være aftale, at e-handlen vil vokser med 4 milliarder zloty, siger direktør for InPost, Rafal Brzoska.

  I Polen handles der for cirka 27 milliarder zloty på internettet.

  Ikke bekymret

  Polsk Post, der i dag står for hver anden pakkeforsendelse indenfor e-handel i Polen, synes ikke at være bekymret.

  – Aften mellem Allegro og InPost kommer ikke som en overraskelse, og den er ingen trussel for os, siger selskabets udviklingsdirektør Slawomir Zurawski.

  – De nye priser, er nye markedspriser, tilføjer han.

  Polsk Post har dog nye serviceydelser på vej, for at holde trit med konkurrencen. Selskabet vil ikke udelukke, at den nye aftale kan få Polsk Post til at sænke priserne.