Italiensk firma skal bygge gasledning til Polen

gas_ledning_baltic_pipe
Baltic Pipe skulle efter planen gøre Polen uafhængig af russisk gas. Men den polske regering har ikke købt gas til den nye ledning, skriver Newsweek Polska. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det bliver firmaet Saipem fra Milano i Italien, der skal bygge offshore-delen af den norsk-dansk-polske gasledning Baltic Pipe.


Polens præsident Andrzej Duda med mandag meddelt, at det bliver virksomheden Saipem, der skal bygge offshore delen af den kontroversielle gasledning mellem Danmark og Polen; Baltic Pipe.

280 millioner euro

Det er det polske Gaz-System der har valgt det italienske firma, og arbejdet begynder om få dage, siger præsident Duda. Det italienske firma oplyser, at ordren er på 280 millioner euro.

Polske Gaz-System underskrev i august sidste år en kontrakt med den amerikanske producent Solar Turbines, der skal levere komponenter til gasledningen.

Uafhængig af russisk gas

Gasledningen skal bygges for at undgå polsk afhængighed af russisk gas. Polens aftale med det statsejede russiske Gazprom udløber i 2022, hvor Baltic Pipe ledningen efter planen skal stå færdig.

Baltic Pipe har udløst stor modstand og mange protester i Danmark, hvor gasledningen skal løbe på tværs af Jylland, Fyn og Sjælland. Flere partier har kaldt forbindelsen et brud på FN’s Paris-klimaftale. Beslutningen er ikke behandlet af det danske Folketing.

baltic_pipe
Baltic Pipe linjeføringen med norsk gas til Polen.