Jagerfly og missiler klar til EM 2012 fodbold

Polsk_jagerfly_til_EM_2012_fodbold_EURO_2012_wojsko-polskie

Polske jagerfly indsættes over luftrummet til EM 2012 i fodbold fra den 7. juni til 2. juli. Foto: Wojsko-polskie.pl.


WARSZAWA: Polsk forsvar har jagerfly og missiler klar, som en del af beredskabet til EM 2012 i fodbold.


Når verdens tredje største event, EM 2012 i fodbold, begynder den 8. juni, er det med et stort sikkerhedsopbud til følge. Og ikke kun på gadeplan.

Polsk forsvar indsætter jagerfly og missiler som en del af beredskabet, skriver et polsk dagblad.

Meget isenkram

Oplysninger fremgår af en artikel i dagbladet Dziennik Polski, der citerer kilder i RCB, der er det nationale sikkerhedsråd i Polen.

”Isenkrammet” består af affyringsparate overflade-til-luft missiler, sammen med de polske elitestyrkers (GROM) anti-luftskyts-missiller. Tre jagerfly vil konstant være i luftrummet over Polen under EM 2012 i fodbold, og er underlagt polsk politi. Derudover deltager hæren med andre flytyper, og et ekstraordinært beredskab. Hærens og Indenrigsministeriet helikoptere deltager ligeledes i sikkerhedsarbejdet.

Flere scenarier

Hvis uheldet er ude, mener regeringens eksperter, at der er 60-70 procent sandsynlighed for at det er oprør blandt fans, oversvømmelser eller flystyrt, der er årsagen, hvis noget går galt under EM 2012 i fodbold.

Samme eksperter siger, at svigt i kommunikationssystemer, byggerier der kollapser og farlig stråling, er blandt de øvrige fare, der er taget højde for i det samlede sikkerhedsberedskab under EM 2012 i fodbold.

Fra 7. juni

Det forhøjede sikkerhedsniveau begynder den 7. juni og afblæses den 2. juli, dagen efter finalen spilles i Ukraine.