Jaroslaw Kaczynski bliver medlem af regeringen igen

pis_jaroslaw_kaczynski_polennu
Jaroslaw Kaczynski forlod posten som vicestatsminister i juni sidste år. Nu tyder alt på at han vender tilbage. Der er møde om sagen torsdag. Foto: Maja Giannaccarro, polennu.dk.

WARSZAWA: Det ventes, at partiformanden for det største regeringsparti Jaroslaw Kaczynski bliver medlem af regeringen igen.


Torsdag ventes det største regeringsparti Lov og Retfærdighed (PiS) at beslutte, at formanden Jaroslaw Kaczynski bliver medlem af regeringen igen. Kaczynski er trådt ind og ud af regeringen efter behov. Nu er han på vej tilbage igen, formentlig fordi det står skidt til i meningsmålingerne forud for parlamentsvalget til efteråret. Kaczynski forlod regeringen sidste gang i juni 2022, hvor han var vicestatsminister.

Ifølge det uafhængige gazeta.pl skyldes hans tilbagevenden, at de interne konflikter i regeringen med de to øvrige koalitionsparter tager til. Ved at Kaczynski deltager, kan han nemmere styrer slagets gang.

Medlem af regeringen igen?

Statsminister Mateusz Morawiecki sagde onsdag til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP, da han blev spurgt om Kaczynskis tilbagevenden:

– Vi vil diskutere dette på vores møde i partiet på torsdag. Bagefter orienterer vi om vores beslutninger, sagde statsministeren.

Tidligere onsdag sagde den højtstående PiS-politiker, Ryszard Terlecki, til journalisterne i parlamentet, at Kaczynskis vej tilbage til regeringen, er designet til at styrke statsministerens position i regeringen. Terlecki mener at en endelig beslutning vil blive taget i slutningen af juni.

Aktiv igen

Torsdag eftermiddag krævede Jaroslaw Kaczynski en folkeafstemning mod EU’s beslutning om kvoteflygtninge. Der skal være valg i Polen senest den 5. november.

Om Kaczynski bliver medlem af regeringen igen ved vi ikke. Men vi ved, at vi ikke vil have en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark mest muligt. Hvis du også vil det – så kan du gøre det ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00

Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.