Jelenia Gora

Jelenia-Gora-ligger-i-smukke-omgivelser

I 1108 grundlagde den polske hertug Boleslaus III en befæstet bosættelse, der lå i en dal i bjergene. Sådan var oprindelsen til nutidens Jelenia Gora – en by med 900 års historie. På grund af talrige historiske monumenter, varme kilder og maleriske omgivelser, kaldes den ofte Karkonosze-Bjergenes perle. Fortjener byen dette navn? Kom selv og se …

Alle veje i den gamle bydel fører til torvet, der er omgivet af borgerhuse med arkader, og de besøgende bliver mødt af et signalhorn, der bliver spillet fra rådhustårnet. Herfra er der kun et stenkast til resterne af bymuren, gotiske og barokke kirker, gader med art nouveau-huse, til borge og slotte. Byens museer indeholder sande skatte – den største samling af glaskunst i Polen, en interessant udstilling af fugle og sommerfugle og meget, meget mere.

De varme kilder i Cieplice-Spa – et område i Jelenia Gora – har eksisteret i århundreder og tilbyder lindring til mennesker, der lider af muskel- og ledliedelser, samt urinvejs- og øjensygdomme. Behandlingen suppleres med gåture i smukke parker og forbi de mange kulturelle og turistmæssige seværdigheder. Bjerge og skove er synlige fra næsten ethvert punkt i byen, og man kan nå dem ved blot at gå et par minutter. Ture gennem Karkonosze-Nationalparken og andre parker giver god mulighed for at komme i tæt på naturen.

Andre tilbud til de aktive er cykelture, ridning, klatring og flyveture over det naturskønne område. Om vinteren kan skiløbsentusiaster besøge det nærliggende Lysa Gora med fremragende løjper.