Jernbane mellem lufthavn og Warszawa centrum klar

  Første_tog_til_Warszawa_internationale_lufthavn_Polen_polennu

  Den nye jernbaneforbindelse mellem Chopin Lufthavnen og Warszawa Centrum åbner for publikum 1. juni, og turen tager 25 minutter. Forbindelsen er nu officielt indviet. Foto: PKP.


  WARSZAWA: Den nye jernbaneforbindelse mellem Warszawas internationale lufthavn og centrum er indviet, og åbnes for rejsende den 1. juni.


  En ny jernbaneforbindelse mellem Warszawa internationale Chopin lufthavn og hovedstadens centrum har set dagens lys. Den 1. juni åbnes den for passagerer, bare en uge før slutrunden om EM i fodbold begynder på byens nye stadion.

  20 minutter

  Med den nye forbindelse, vil de rejsende kunne nå centrum af Warszawa på 25 minutter. Under EM vil der være direkte togforbindelser til Warszawa Nationalstadion.

  Flere sprog

  Gæsterne i byen vil kunne læse om de nye forbindelser på polsk, engelsk, russisk og græsk – Polen og de to sidstnævnte nationer spiller i Warszawa under EM.

  Mindst fire gange i timen

  Der vil være afgang hvert 10. minut i myldretiden, og hvert 15 min under normale forhold.

  To selskaber

  To selskaber skal betjene de nye strækninger, Szybka Kolej Miejska (SKM) og Koleje Mazowieckie (KM). Der er indkøbt 13 tog med plads til cirka et tusinde passagerer ad gangen.

  Tæt trafik

  Warszawa og Bruxelles er de to byer i Europa, der har mest ventetid på vejene på grund af for mange biler, og det kan tage timer at kommer gennem den polske hovedstad, på en uheldig dag i myldretid. Især i øjeblikket, hvor der er mange store anlægsarbejder i gang i den polske hovedstad.