Kamp om formandspost i tidligere regeringsparti

  Kamp_om_formandsposten_i_afgået_regeringsparti_Borgernes_Platform_i_Polen

  Tidligere vicestatsminister og forsvarsminister Tomasz Siemoniak meddelte tirsdag, at han stiller op til formandsposten i Borgernes Platform. Foto: Tomasz Siemoniak.


  WARSZAWA: Der er lagt op til kampvalg om formandsposten, når det tidligere regeringsparti i Polen Borgernes Platform skal vælge ny formand til januar.


  Tre kandidater er i øjeblikket i spil til formandsposten i det afgåede regeringsparti Borgernes Platform (PO), efter at tidligere statsminister Ewa Kopacz fredag fortalte, at hun trækker sig fra formandsposten i partiet.

  Støtte fra tunge profiler

  Tirsdag meddelte tidligere forsvarsminister og vicestatsminister Tomasz Siemoniak, at han stiller op til formandsposten.

  Ved pressemøde var han omgivet af nogle af partiets tungeste profiler, blandt andet Warszawas borgmester Hanna Gronkiewicz-Waltz og tidligere formand for parlamentet Malgorzata Kidawa-Blonska, der støtter Siemoniaks kandidatur.

  Lagt op til kamp-valg

  Siemoniak kommer i valget op imod Polens tidligere udenrigsminister Grzegorz Schetyna, der meddelte sit kandidatur til formandsposten allerede før Ewa Kopacz besluttede at trække sig fra posten.

  Også den tidligere justitsminister Borys Budka har givet udtryk for, at han stiller op til formandsvalget.

  Ny formand i januar

  Kandidater til formandsposten har frem til 30. november til at meddele, at de stiller op. Afstemningen blandt partiets medlemmer sker skriftligt fra mellem den 21. december og den 10. januar. 22. januar offentliggøres resultatet for, hvem der bliver ny formand i Borgernes Platform.

  Formand trak sig efter nederlag

  Polens tidligere statsminister Ewa Kopacz meddelte fredag, at hun trak sig fra formandsposten for partiet Borgernes Platform. Det skete efter, at hun torsdag tabte en afstemning i parlamentsgruppen om at blive formand for gruppen til Slawomir Neumann.