Karneval i Warszawas gader for mangfoldighed

  Karneval_eller_gade_fest_i_Warszawa_polennu

  Karnevalet, eller den multikulturelle gadefest, blev for sjette gang gennemført i Warszawas gader søndag. PR-foto.


  WARSZAWA: Søndag var der karneval i den polske hovedstads gader med deltagere fra 60 lande.


  Warszawas Multikulturel gadefest , der samler repræsentanter fra de forskellige kulturer og grupper af mennesker, der lever i Warszawa, blev søndag gennemført for 6. gang.

  60 nationer

  “Vi er allesammen varsovianere” – sådan lyder årets tema. Ideen bag søndagens løjer, er at præsentere Warszawas etniske minoriteter og deres kulturer gennem kunst – hovedsagligt musik og dans. 60 nationer tog del i årets udgave af festivalen.

  Ligesom Rio de Janeiro

  Arrangørerne af festivalen ville opmuntre varsovianere til en spontan og glædelig gadefest. Inspirationen kommer fra karnevalet i Rio de Janeiro. Derfor var Warszawas parade ledet af danseskoler, der præsenterede samba, capoeira og mavedans.

  – Vi vil gerne at Warszawa bliver kendt for gadefesten, ligesom karnevalet i Rio de Janeiro og Notting Hill Carnival i London er med til at gøre byerne kendt.

  Festen på Krakowskie Przedmiescie

  Højdepunktet af gadefesten var en stor multikulturel by der er opstillet på en af Warszawas smukkeste gader, Krakowskie Przedmiescie.

  – Vi ville gerne skabe rum, hvor alle kan præsentere deres kultur, kunst, mad og dans. Hvert år giver vi en af Warszawas vigtigste gadet til udlændinge for at vise dem, hvor vigtige de er i vores by – siger en af folkene bag gadefesten, Zuzanna Dluzniewska.

  Kulturel diversitet

  Varsovianere kunne bl.a. lytte til indonesisk, latinamerikansk og italiensk musik, se hawaiianske, japanske og pakistanske danse, og tage del i cubanske og haitiske danseworkshopper. Desuden kunne interesserede smage på talrige traditionelle retter fra forskellige køkkener, og købe håndlavede smykker og tøj.