Katolikker fra 187 lande til ungdomstræf i Krakow

krakow_world_youth_days_2016_krakow
Smittetallene er fortsat lave i Polen. Værst er smittespredningen i landet i Krakow-regionen. Her er der konstateret 23 nye corona-smittede i dagens tal. Arkivfoto.

Der er kommet mange unge mennesker til Polen fra hele verden i disse dage for at deltage i katolsk ungdomstræf. Der ventes over 1,5 million besøgende, når der er World Youth Days 2016 i Krakow frem til søndag. Foto: Globetrotter Krakow.


KRAKOW: Unge katolikker begynder World Youth Days tirsdag med deltagelse af over en million mennesker fra 187 lande.


Pilgrimme fra hele verden er kommet til Krakow for at deltage i den romersk katolske kirkes World Youth Days, der åbnes tirsdag og fortsætter frem til og med søndag.

357.000 tilmeldte

Der er tilmeldt over 357.000 unge mennesker fra 187 lande verden over, men arrangørerne venter cirka 1,5 million deltagere, da arrangementerne er åbne for alle.

Pavebesøg

Blandt et af de helt store trækplastre er besøget af pave Frans, der blandt giver udendørs gudstjeneste søndag i Krakow.

En bedre verden

Kardinal Stanislaw Dziwisz fra Krakow sagde på et pressemøde, at han håber på en bedring af situationen i verden.

– De seneste dages tragiske hændelser har skabt splid blandt mennesker. Under de omstændigheder er det godt, at unge er samlet i Krakow og gør noget helt andet – her bygger vi på sammenhold, fællesskab og en følelse af broderskab, sagde kardinalen forud for de katolske dage.

Verdenspressen

5.700 journalister er tilmeldt World Youth Days, det er næsten tre gange så mange som til det seneste NATO topmøde i Warszawa.

LÆS MERE
Eksternt link: World Youth Days 2016