Kim Rasmussen er tilbage i polsk håndbold

47-årige Kim Rasmussen, der gennem seks år var træner for det polske kvindelandshold i håndbold, glæder sig til at komme tilbage, når han efter corona-krisen skal være træner for kvinderne i MKS Lublin. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Polens tidligere landstræner for kvindelandsholdet er tilbage i polsk tophåndbold. Kim Rasmussen skal være træner for det polske tophold MKS Lublin.


– Det er officielt. Jeg skal arbejde for MKS Lublin i Polen, når håndbold verdenen åbner igen. Det føles som at komme hjem igen, og jeg er lykkelig over, at jeg har fået denne mulighed i en svær tid for sporten alle vegne, skriver Kim Rasmussen på sin Instagram profil.

– Jeg kan næsten ikke vente, til jeg igen skal se Lublins fans, men også de andre polske fans som altid hepper engageret på deres hold… – jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang, skriver Kim Rasmussen.

Det polske kvinde-tophold MKS Lublin, ligger nummer et i den suspenderede bedste polske håndbold række.

Seks år i Polen

Kim Rasmussen var træner for det polske kvindelandshold fra 2010 til 2016, og det var i den periode han for alvor blev et stort internationalt navn. De polske kvinder i håndbold havde aldrig skabt overskrifter, men under Rasmussens ledelse var de polakker to gange i en VM-semifinale. Senest var i Herning i december 2015, hvor polakkerne måtte ”nøjes” med en 4. plads.

Landstræner i Ungarn

Polakkerne tøvede med at forlænge aftalen med Kim Rasmussen, der blev træner for de ungarske kvinder i 2016. Her havde Rasmussen til gengæld problemer med at opnå resultater med holdet, blandt andet på grund af mange skader. Da Ungarn blev slået ud i VM i Japan i december, blev Kim Rasmussen idømt karantæne af Det Internationale Håndboldforbund (IHF) på ubestemt tid for dårlig opførsel på et pressemøde.

I februar blev karantænen ophævet.

Kim Rasmussen sagde til polennu.dk da han forlod Polen i 2016, at han ville savne Polen og gerne ville have fortsat som polsk landstræner. Han var allerede dengang imponeret over de polske fans engagement.

Rasmussen begynder i Lublin, når corona-krisen tillader det.