Krakow punk-band fra 1931 besøger København

hanba_global_noerrebro_polennu

De polske musikere Andrzej Zamenhof, Wieslaw Krol, Adam Sobolewski og Ignacy Woland fra Krakow – spiller sammen under navnet Hanba på Nørrebro lørdag aften. PR-foto.


KØBENHAVN: Det Krakow-baserede band Hanba, der spiller musik fra 30’ernes Polen gæster Global på Nørrebro lørdag.


Lørdag aften klokken 20 slår Global på Nørrebro dørene op for det polske band Hanba. Et Krakow baseret orkester der spiller musik fra 1930’erne for fuld udblæsning.

Hanba punk

Forestil dig, at punken ikke blev født i USA eller England, men i den polske mellemkrigstid i Krakows snørklede gader, og du har en idé om det både hæsblæsende, rå og poetiske udtryk, som gruppen Hańba! formidler. Deres navn betyder “vanære”, og musikken bygger på gamle gadesange fra den kulturelle smeltedigel som Krakow var i 30’erne, inden nazisterne udryddede størstedelen af den jødiske befolkning.

En punket version af 30’ernes Krakow

Hanba!, der selv påstår, at de blev dannet i 1931 i Krakow-bydelen Podgorze og udsendte deres debutalbum i 1936, har skabt et fabulerende univers, der både øser af byens kulturelle historie og tilføjer mytologiske træk. Deres sange bygger således på et lyrisk univers inspireret af poeter fra mellemkrigstidens Krakow samt den rige klezmer-tradition fra perioden. Men de blander disse elementer med arven fra punken. Resultatet er charmerende og vildt – som en slags klezmer-version af The Pogues tilsat surrealistisk polsk gadeteater.

Succes i USA

De er hurtigt blevet et fænomen i Polen, hvor de med stor succes har spillet på festivaler som blandt andet OFF Festival og EtnoKrakow. Sidste sommer var de på en længere USA-tour, hvor de spillede 21 koncerter. Og nu er de altså klar til at indtage København med deres unikke univers.

Hanba musikere

Andrzej Zamenhof – banjo, mandola, vokal
Wieslaw Krol – accordion, klarinet
Adam Sobolewski – trommer, kam, metalobjekter, vokal
Ignacy Woland – tuba, tenor, vokal

Hvornår: 28. januar, kl. 21.00
(Dørene åbnes kl. 20.00)
Hvor: Global, Nørre Alle 7

LÆS MERE
Eksternt link: Hanba fra Polen