Kreml talsmand: Kampvognene vil også blive brændt

Kreml_i_Moskva_er_blevet_centrum_i_en_intern_EU_strid
Kreml har reageret med vrede over blandt andet polsk tilsagn om Leopard-kampvogne til Polen. Arkivfoto.

MOSKVA: Kreml talsmand siger, at polske og britiske kampvogne ikke ændre noget. – De vil brænde op, siger Dmitry Peskov.


Kreml talsmand Dmitry Peskov har kommenteret beskerne fra Warszawa og London, om at Polen og Storbritannien vil sende kampvogne og andet avanceret udstyr til Ukraine.

– De kampvogne brænder, og vil brænde op lige som de andre, siger Vladimir Putins talsmand.

(Artiklen fortsætter under)

Russia could be preparing new Ukraine offensive, warns Polish president

Kreml: Det må I forstå

– Storbritannien og andre europæiske lande, Polen og andre, som nu taler om deres hensigter, for eksempel om at organisere en ny runde af forsyninger af mere teknologisk avanceret militærudstyr til Ukraine, vil ikke ændre situationen. Det bliver de nødt til at forstå, sagde Peskov i Kreml.

NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg siger om situationen i Ukraine til det tyske Handelsblatt.

– Den afgørende fase af krigen er i fuld gang, og ukrainske styrker har brug for våben for at vinde. De hårde kampe fortsætter. Derfor er det vigtigt, at vi bevæbner Ukraine med de våben, de behøver for at kunne vinde – og overleve som en uafhængig nation.

– Det lyder måske paradoksalt, men militær støtte til Ukraine er den hurtigste vej til fred, sagde Stoltenberg. Han understregede også, at Ukraine har brug for kampvogne som de tyske Leopard-kampvogne.

Polen vil gerne give sin Leopard-kampvogne til Ukraine, men det kræver tyskernes godkendelse. Polens regering presser på, og et NATO-møde fredag kan måske betyde, at de britiske og polske kampvogne kan blive overført til Ukraine.

LINK: Polen kan ikke give kampvogne til Ukraine

INDBLIK: Polen kan ikke give Leopard-kampvogne til Ukraine

LINK: Polen kan ikke give kampvogne til Ukraine

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

Støt polennu.dk og få mere viden

LINK: Støt polennu.dk og få mere viden