Kuliltegas fra træpiller slog polak ihjel

  polsk_skib_gdansk_hanstholm_polennu

  Det var ombord på det polske fragtskib Corina fra Gdansk, at den 67-årige polak blev fundet død i lastrummet mens skibet lå ved kajen i Hanstholm. PR-foto.


  HANSTHOLM: Det er var kuliltegas fra træpiller der slog en polak ihjel tirsdag. Arbejdstilsynet har forbudt at der arbejdes i lastrummet.


  Det var farlige gasser var skyld i ulykken på fragtskib i Hanstholm Havn, hvor fire polakker blev fundet livløse, den ene af dem – en 67 årig mand – var død. Det er vurderingen fra Arbejdstilsynet, skriver Nordjyske.

  Uden for livsfare

  De tre andre polakker på skibet mistede bevidstheden, men blev allerede tirsdag meldt uden for livsfare.

  Skibet var lastet med træpiller, og det lader til at være kuliltegas fra lasten, som bragte de fire mænds liv i fare. Og som altså kostede den 67-årige livet.

  Blev bekymret

  Ifølge Arbejdstilsynet var tre mand på skibet blevet nervøse, da en fjerde mand ikke dukkede op efter at have befundet sig i et lokale, der støder op til lastrummet på skibet.

  Da de tre mænd gik ned for at lede efter ham, blev de dårlige, oplyser Arbejdstilsynet til Nordjyske.

  Vurdere ansvar

  Nu skal Arbejdstilsynets jurister vurdere, om det polske selskab, som ejer skibet fra Gdansk, skal tiltales for brud på sikkerhedsreglerne, skriver Nordjyske.

  Lastrum lukket

  Indtil forholdene i lastrummet er bragt sikkerhedsmæssigt i orden – og der er ilt nok – må der ikke udføres arbejde i lastrummet og under dæk, fastslår Arbejdstilsynet.