Kurt Strand indleder smug-premiere på Lech Walesa film

  Kurt_Strand_foto_DR_polen_polennu

  Journalist Kurt Stand, der var i Gdansk i august 1980, indleder den danske for-premiere på filmen: Walesa – håbets mand. Foto: DR.


  KØBENHAVN: I anledning af 25 årsdagen for de første frie valg i Polen, indleder journalist Kurt Stand en smug-premiere på Wajda’s film om Lech Walesa og Solidarnosc.


  Den 12. juni får filmen om Lech Walesa og Solidarnosc: Walesa – håbets mand af den polske mesterinstruktør Andrzej Wajda premiere i Danmark. Men allerede tirsdag aften, kan indbudte gæster og læsere af polennu.dk, få adgang til en særlig smug premiere.

  Forpremiere

  Det er Grand Teatret og Polens Ambassade i Danmark, der viser forestillingen 4. juni i anledning af 25 året for de første frie valg i Polen.

  Premieren indledes af journalist og forfatter Kurt Strand, der er mest kendt fra Danmarks Radio. Kurt Strand var den eneste danske journalist der var på skibsværftet i Gdansk i august 1980.

  Med på afbud

  – Jeg var 25 år gammel, og kom nærmest afsted på et afbud, siger Kurt Stand til polennu.dk.

  Strand var udsendt som journalist-praktikant af det daværende Socialistisk Dagblad, da han skulle dække Lech Walesas internationale berømmelse i Gdansk i august 1980. Strejken der betød, at Solidarnosc og Polen vandt over kommunismen ni år senere, den 4. juni 1989.

  Også den tidligere minister Lykke Friis lægger for, inden Wajda’s film vises for første gang for publikum i Danmark.

  Direktøren for Grand Teater Kim Foss, siger om den nye Wajda film:

  – Hvor tit får man serveret historisk og politik indsigt pakket ind i humørfyldt drama med glimt i øjet og skuespil fra allerøverst hylde? ’Walesa – håbets mand’ kan det hele og lidt til.

  Læser tilbud

  En del af billetterne til for-premieren på Walesa-filmen er sat til salg via Grand Teatrets hjemmeside. Køb billet til 4. juni kl. 18.30 på nedenstående link.

  SE FILMEN
  Grand Teater: 4. juni – Walesa film med oplæg af Kurt Stand og Lykke Friis

  LÆS BOGEN
  polennu.com: Balladen i Gdansk – vejen til et nyt Europa (Indbundet 280 sider).

  LÆS E-BOGEN
  polennu.com: Balladen i Gdansk – vejen til et nyt Europa (E-bog).