Kvinde afslører svigt i polsk virus beredskab

WARSZAWA: En kvinde der havde stærke symptomer på corona-smitte, måtte vente i fire dage på svar efter kritisabel håndtering fra de polske myndigheders side. Ministeriet lover at sagen vil få konsekvenser.


Tirsdag blev en polsk kvinde bragt til hospitalet i Krotoszyn. Hun havde været på rejse i Norditalien, og havde symptomer på corona-virus. Hun havde åndedrætsbesvær, feber, hoste og stærke muskelsmerter. Hospitalet isolerede kvinden fra de øvrige patienter, hvorefter der gik timer inden undersøgelserne blev iværksat.

I en video på Facebook, som er set af mere end to millioner, fortæller hun om sin oplevelse. Det var først efter kvinde havde udtrykt sin bekymring på Facebook, at hun fik svar på om hun har den berygtede virus. På det tidspunkt var der gået 88 timer. Se filmklip (polsk):

– Jeg har ikke lavet denne video for at skabe panik, men for at vise, hvordan corona-virus konstateres og behandles i Polen, i forhold til de oplysningerne som medierne og regeringen giver om indsatsen, siger hun på Facebook.

Myndigheder: Vil få konsekvenser

En talsmand for sundhedsministeriet siger til nyhedsmediet Onet om sagen:

– Procedurerne er meget klare, og alle skal følge dem. Hvis det er som kvinden beskriver, så er procedurerne ikke blevet overholdt. Nu er det op til os at få denne sag forklaret så hurtigt som muligt, som vi også gør det nu, siger Wojciech Andrusiewicz fra det polske sundhedsministerium.

– Det må ikke ske. Vi undersøger det nu, og det vil helt sikkert få konsekvenser, siger talsmanden for de polske myndigheder.

SE VIDEO
Facebook: Anna Morawska