Landmænd afviser blokering af hjælp til Ukraine

De polske landmænds organisationer afviser at have blokeret for hjælp til Ukraine. De kalder Donald Tusks beskyldninger for grundløse, og vil demonstrere mod hans indgriben på tirsdag i Warszawa. Privatfoto.

WARSZAWA: Landmænd afviser beskyldning om at lave blokering af hjælp til Ukraine. Store protester over statsministerens indblanding.


Torsdag indførte statsminister Donald Tusk nogle veje og jernbaneforbindelser, hvor der ikke er blokering af hjælp til Ukraine. Tusk gjorde visse strækninger til kritisk infrastruktur.

Men statsministerens initiativ har fremkaldt vrede blandt landmændene, der afviser at have blokeret for nødhjælp og ammunition til Ukraine på noget tidspunkt.

(Fortsættes under)

En talsmand for Solidarnosc kalder Donald Tusks beskyldning for manipulation. I en erklæring hedder det:

– Vi bekræfter, at køretøjer med humanitær hjælp, militær bistand og ADR-køretøjer løbende ledes gennem alle blokader, og vi er ikke opmærksomme på nogen blokering af sådanne transporter. Statsministerens ord er uacceptabel manipulation, hvis opgave er at undertrykke landbrugsprotester og aflede opmærksomheden fra den polske regerings ineffektivitet og håbløse systemløsninger for svigtede polske familiebedrifter, skriver Solidarnosc.

Blokade mod Litauen

Landmændene vil som resultat af forbuddet mod blokade af udvalgte grænseovergange, fortsætte blokader mod Litauen. Landmændene mener, at der også kommer billigt ukrainsk korn til Polen ad den vej.

(Fortsættes under)

Landmænd i ny protest

De polske landmænd, har som et resultat af Donald Tusk indblanding, indkaldt til stor demonstration i Warszawa på tirsdag, den 27. februar 2024, oplyser præsidenten for landbrugsorganisationen KRIR, Wiktor Szmulewicz.

 

Blokering af hjælp – ikke her

Hos os er der ingen blokeringer, selv om polennu.dk er verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Her er der ingen blokering af hjælp. Der er flere muligheder.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.