Landmænd i protest skaber trafikkaos i Warszawa

landmaend_polen_googleness

Polske landmænd har gjort livet surt for trafikanterne i den polske hovedstad onsdag formiddag. Protesterne fortsætter dagen igennem, og seneste har også mange taxaer meldt sig under fanerne i sympati med landmændene. Foto: Googleness.


WARSZAWA: Flere hundrede landmænd lammede onsdag formiddag trafikken i den polske hovedstad. Protesterne fortsætter resten af dagen.


Polske landmænd er igen gået i auktion. De kræver at mindst halvdelen af de fødevarer der er i de polske butikker, skal være polske. Onsdag formiddag var præget af trafikkaos på grund af protesterne. Demonstrationer vil lamme trafikken på centrale steder i Warszawa resten af dagen, og hovedstadens taxaer har også meldt sig under fanerne i sympati for landmændene.

Ved en tilsvarende demonstration i sidste måned, satte landmændene ild til bildæk i gaderne, en handling der fik den polske indenrigsminister Joachim Brudzinski til at betegne protesterne som ren hooliganisme.

Total uvidenhed

Dengang sagde landbrugsminister Jan Krzysztof Ardanowski, at protesten var “et politisk projekt” og anklagede landmændene for at være “totalt uvidenhed” om de nationale og EU-myndigheders rolle i landbrugspolitikken.