Lars Løkke: Polen er mulighedernes land

  lars_loekke_paa_besoeg_hos_statsministeren_i_polen_3

  Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte mandag Polens statsminister Beata Szydlo sammen med 23 danske virksomheder. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Danske virksomheder har store muligheder for at udvikle sig i Polen, siger Lars Løkke Rasmussen under sit besøg i Warszawa.


  Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte mandag Polen sammen med 23 danske virksomheder.

  Lars Løkke gjorde sin entre hos den polske statsminister Beata Szydlo, og blev senere på dagen vist rundt hos de danske virksomheder Ecco og Pandoras butikker på hovedgaden Nowy Swiat, der er Warszawas dyreste gade.

  Fortsat stort potentiale

  – Polen er Danmarks niende største samhandelspartner, men Polen er mulighedernes land for danske virksomheder, og der er fortsat potentiale for flere investeringer, sagde Lars Løkke på pressemødet med sin polske kollega.

  Godt investeringsklima

  Polens statsminister Beata Szydlo understregede, at hendes regering lægger vægt på at tiltrække udenlandske investeringer til landet.

  Den danske statsminister roste investeringsklimaet i Polen, og sagde, at selvom der i Polen er indført en meget omtalt lov om ny skat på supermarkeder, så holder polsk lovgivning sig inden for EU-reglerne og tilbyder gode vilkår for danske virksomheder.

  Stigende eksport

  Polsk økonomi har været i stærk fremgang i mere end ti år, arbejdsløsheden er faldende og købekraften stiger, hvilket kan ses på de danske eksport-tal for de seneste år.

  Dansk eksport til Polen steg med næste ti procent både sidste år og forrige år, og den forventes næste år at nå op på 19,5 milliarder kroner.