Lars Løkke Rasmussen besøger Polen mandag

  lars_loekke_eu_i_bruxelles_donald_tusk_moede_2015_flygtninge

  Lars Løkke Rasmussen rejser mandag til Polen for at mødes med sin polske kollega og danske virksomheder. Tirsdag fortsætter den danske statsminister til Ukraine. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Statsminister Lars Løkke Rasmussen rejser mandag til Polens hovedstad og mødes med sin polske kollega og danske virksomheder.


  Mandag morgen rejser Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen til Warszawa for at mødes med sin polske kollega Beata Szydlo, meddeler Statsministeriet. Statsministeren siger forud for besøget:

  Vigtigt marked

  – Polen er et vigtigt eksportmarked for Danmark. Det er afgørende, at vi har en løbende dialog og åbent diskuterer fælles problemstillinger. Jeg vil under besøget sammen med ledere fra stærke danske virksomheder arbejde for, at endnu flere danske virksomheder udnytter mulighederne på det store polske marked.

  Polen har oplevet uafbrudt vækst i over 20 år, og er Danmarks 9. største eksportmarked, skriver Statsministeriet i meddelelsen.

  Danske virksomheder

  Efter besøget hos den polske statsminister tager Lars Løkke Rasmussen på besøg hos danske virksomheder i området.

  Ukraine tirsdag

  Tirsdag skal Lars Løkke Rasmussen til Ukraine, hvor han mødes med landets præsident og nye premiereminister.

  – Danmark kan sammen med EU gøre en væsentlig forskel for den ukrainske befolkning ved at bakke op om Ukraine i bestræbelserne på at finde en politisk løsning på konflikten med Rusland. Jeg vil opfordre Ukraine til at fastholde reformkursen og gennemføre de vanskelige, men helt nødvendige reformer. Samtidig er det vigtigt for mig at hjælpe danske virksomheder ind på det ukrainske marked, siger Lars Løkke Rasmussen forud for mødet i Kiev.

  ,