Lasse Spang Olsen bekræfter fund af nazi-tog i Polen

  lasse_spang_olsen_nazi_tog_dr2_dr

  Den danske filminstruktør og tidligere stuntmand Lasse Spang Olsen har været i Polen og talt med de to personer, der har fundet det hemmelige nazi-tog i en sprængt tunnel ti meter under jorden i det sydlige Polen. Se udsendelsen Skattejagt der rummer 20 minutters indslag om nazi-toget i Polen. Foto: PR-foto/DR.


  KØBENHAVN: Stuntmand og filminstruktør Lasse Spang Olsen har set billeder af det forsvundne nazi-tog og talt med de to, der har opdaget toget i Polen.


  Dansk DR2 viste lørdag aften udsendelsen Skattejagt med den danske filminstruktør og tidligere stuntmand Lasse Spang Olsen. I programmet taler den kendte dansker med de to mænd, en polak og en tysker, der har fundet nazi-toget. Her så Lasse Spang Olsen beviserne for, at toget virkelige findes.

  100 procent sikkert

  – Det er 100 procent sikkert, at der er et godt 90 meter lang tog, fastslår Lasse Spang Olsen efter at have set billeder af toget. Til gengæld er der intet bevis for at der er guld i toget, og de lokale myndigheder oplyser til DR 2, at det er et medieskabt fænomen at det er et guldtog. Det er dog sandsynligt, at nogle af de mange forsvundne guldskatte fra Det Tredje Rige kan være i toget, siger Lasse Spang Olsen.

  Skeptisk skattejæger

  Det var ellers en meget skeptisk Lasse Spang Olsen, der tog til Polen for at lede efter det forsvundne guld-nazi-tog, der skulle være i hemmeligt underjordisk tunnelsystem fra Anden Verdenskrig i det sydlige Polen.

  Turist trick

  Danskeren var inden rejsen overbevist om, at det var en falsk historie, og at toget ikke findes, men at det blot var et trick for at lokke turister til den ellers helt ukendte by. Slottet er omgivet af et tunnelsystem hvor mindst 70 kilometer stadig ikke er udgravet, fremgår det af DR2 udsendelsen Skattejagt.

  20 minutter fra Polen

  Skattejagt handler om andet end guldtoget, men 39:00 minutter henne i udsendelsen, vises der 20 minutter fra Polen, hvor Lasse Spang Olsen taler med de lokale myndigheder, politiet og de to der fik opsnuset placeringen af det hemmelige tog.

  SE UDSENDELSE
  dr.dk: DR2 Skattejagt (39:00)

  Gammel legende

  Det er en gammel legende i Walbrzych, at nazisterne skjulte et guld-tog under deres tilbagetrækning i sidste del af Anden Verdenskrig med mange af de værdigenstande, de havde taget i de besatte lande.

  Skjulte tunneller

  Slottet Ksiaz nær Walbrzych skulle have været Hitlers hovedkvarter og blev under krigen voldsomt ombygget, og der blev gravet og sprængt lange tunneller i bjerget under slottet. Arbejdet var tophemmeligt. Det ledtes af en håndfuld SS-officerer og udførtes af kz-fanger, der alle blev skudt undervejs, så det var først i 1970’erne de første tunneller blev opdaget, og man ved ikke om alle er fundet endnu.

  Udgraves før jul

  Af DR2 udsendelsen fremgår det også, at de to der har fundet toget, forventer at toget bliver gravet fri inden jul. Det er kulturministeriets afdeling for kulturarv der skal godkende gravearbejdet, inden det kan igangsættes.

  10 meter under jorden

  Der ligger jord omkring toget, som findes 10 meter under jorden. Tunnellerne er formentlig blevet sprængt, da tyskerne flygtede fra stedet. Polske militære eksperter har gennemsøgt området, og erklæret det fri for sprængstoffer og farlige kemikalier.

  Det var en tidligere tysk officer, der på sit dødsleje fortalte om det hemmelige tog.

  SE UDSENDELSE
  dr.dk: DR2 Skattejagt (39:00)