Lech Walesa besøger general Jaruzelski

  Generalen_og_Lech_Walesa

  General Jaruzelski på hospitalet i Warszawa, hvor også Lech Walesas søn, Jaroslaw er indlagt efter en ulykke på motorcykel. Her hilser Lech Walesa på sin tidligere rival. Foto: Privat.


  WARSZAWA: Lech Walesa, der stod i spidsen for oprøret mod den kommunistiske ledelse i Polen i 1980’erne, besøgte sin gamle rival på hospitalet.


  Lech Walesa, der var den første formand for Solidarnosc, og for oprøret mod kommunisterne i starte af 1980’erne, mødtes i weekend på et hospital med sin tidligere modpart, den kommunistiske leder general Wojciech Jaruzelski. Som partisekretær, tidligere forsvarsminister og general, var Jaruzelski den mand, der indførte krigsretstilstand i Polen i december 1981.

  God bedring

  På sin hjemmeside skriver Lech Walesa til sin tidligere rival: God bedring, general.
  Jaruzelski har lungebetændelser der har givet komplikationer, og for nylig var generalen ikke i stand til at deltage i en retssag mod ham.

  Privat visit

  Lederen af Lech Walesa Institute, Piotr Gulczynski, siger til det polske nyhedsbureau PAP, at Walesas besøg var af privat karakter, da han var på sygehuset i Warszawa for at tilse sin søn, Jaroslaw, der kørte galt på motorcykel tidligere på måneden.