Lech Walesa Gdansk lufthavnen udvides markant

lech_walesa_gdansk_airport_ny_polennu

Lech Walesa Gdansk Airport som den ventes at se ud fra efteråret 2021, når en netop planlagt udvidelse ventes at stå færdig. PR-foto.


GDANSK: Ejerne af Lech Walesa Gdansk Airport har netop besluttet at udbygge lufthavnen for at imødekomme den stigende trafik.


Lech Walesa Gdansk Airport udvides. Pomorskie Regionen og det statskontrollerede lufthavnsselskab, der ejer lufthavnen, har godkendt planerne for en markant udbygning.

Udvidelsen skal sikre en høj standard af service for de rejsende, trods stigende trafik. Lufthavnen betjente næsten fem millioner rejsende sidste år – fordelt på 46.500 fly, og vækstprognoserne peger kun fremad. Byggeplanerne omfatter en ny sektion i lufthavnen – en udvidet ”finger” – samt bedre og flere adgangsveje. Også sikkerhedskontrollen, bagage-bånd og paskontrollens kapacitet udvides markant, så der ikke opstår lange køer på grund af den stigende vækst.

Fodbold EM 2012

Lufthavnen blev seneste udvidet markant i forbindelse med EM i fodbold i 2012, hvor Gdansk var en af værtsbyerne. Siden er infrastrukturen omkring lufthavnen blev udvidet med et stort tilknyttet vejnet og en togstation, der betyder at de rejsende nemt kan komme fra lufthavnen og til blandt andet Gdansk centrum. Det er også planen at lave en ny bydel ved lufthavnen, som skal indrettes med virksomheder med tæt tilknytning til Lech Walesa Gdansk Airport.

Gang i Gdansk

– Udvidelse af lufthavnen Lech Walesa lufthavnen i Gdansk er en investering, der vil påvirke den økonomiske udvikling i hele regionen markant. – Jeg er tilfreds med beslutningen fra lufthavnens ledelse. Den viser, at Gdansk lufthavnen er godt ledet, men det er også et signal om, at Pommern regionen ikke står stille, siger regionsformand Mieczysław Struk.
Klar i 2021

Fra Danmark kan man flyve direkte til Gdansk fra København, Billund og Aarhus. Fra København er der daglige afgange med SAS, og fra efteråret flyver lavprisselskabet Wizz Air også til byen hver dag. Fra Billund kan man flyve direkte til Gdansk med Wizz Air fra april, ligesom man i dag kan flyve med Ryanair fra Aarhus et par gange om ugen.

Investeringen ventes at løbe op i 100 millioner zloty, og arbejdet skal efter planen i gang til efteråret. Byggeriet skal være færdig i efter 2021.