Lech Walesa håber på massive demonstrationer og reformer

  Lech_Walesa_8_maj_2012_041

  Foto: Jens Mørch, polennu.dk


  ABRUZZO: Polens tidligere præsident og Nobel-pris modtager Lech Walesa, støtter de folkelige demonstrationer i Europa og håber de udløser reformer.


  Den første formand for Solidarnosc i Polen, Lech Walesa, siger, at han støtter de folkelige oprør mod kapitalismen, som finder sted lige nu i Tyrkiet, og som tidligere har ramt andre europæiske storbyer.

  Håber på forandringer

  – Jeg håber, at protesterne bliver så massive, så de fører til forandringer. Det er klart at kapitalismen skal reformeres, sagde Walesa, med henvisninger til de demonstrationer der har været i flere hovedstæder i Europa i forbindelse med finanskrisen.

  Kulminearbejdere i Italien

  Lech Walesa kom med udtalelsen i den italienske by Abruzzo, hvor den tidligere præsident deltager i en kulminearbejder konference.

  Solidarnosc og i dag

  Lech Walesa blev spurgt, om der er ligheder mellem de regeringsfjendtlige protester, der har rystet Istanbul og Solidarnosc-bevægelsen i Polen i 1980’erne.

  – Det var en anden situation, for vi var for kapitalismen, mens tyrkerne nu protesterer mod kapitalismen, siger Lech Walesa til det italienske pressebureau Ansa.

  Lech Walesa modtog fredag i Italien en minelampe, som hæder for sin indsats for frihed og demokrati.