Lech Walesa ser film i den amerikanske kongres

  Robert_Wieckiewicz_som_Lech_Walesa_i_film_om_Solidarnosc_Polen_polennu

  Scene fra den nye film Walesa – Håbets mand, der vises i den amerikanske kongres onsdag med deltagelse af hovedpersonen og hovedrolleindehaveren i filmen. PR-foto.


  GDANSK: Lech Walesa deltager onsdag i en visning på filmen: Walesa – Håbets mand, i den amerikanske kongres.


  Andrzej Wajdas seneste film, Walesa – Håbets mand, bliver vist i den amerikanske kongres i Washington onsdag. Hovedpersonen i filmen, Lech Walesa, deltager selv i premieren.

  Ekko fra fortid

  Lech Walesa skal også holde tale, når han er til filmpremiere i Capitol Hill. Besøget ventes med spænding, og bliver en opfølgning på hans historiske tale den 15. november 1989 samme sted, hvor Lech Walesa sagde at jerntæppet der delte Europa, var brudt sammen. Lech Walesas besøg i den amerikanske kongres i 1989 indgår i den nye film.

  Ambassade og senatorer

  Visningen onsdag er arrangeret af den polske ambassade i Washington i samarbejde med en række amerikanske senatorer.

  – Jeg får den store ære at byde Walesa velkommen tilbage i Capitol Hill, skriver den demokratiske senator, Barabara Mikulski i en meddelelse.

  – Da Lech Walesa sprang over muren ved Gdansk skibsværft, fulgte hele verden ham. Solidarnosc gav håb om demokrati i Polen, og var en inspiration for mange mennesker over hele verden, siger senatoren.

  Skuespiller med

  Robert Wieckiewicz, der har hovedrollen som Lech Walesa i filmen, deltager også i visningen i USA.

  Dansk premiere

  Filmen er indstillet som Polens bidrag til en Oscar i kategorien med bedste udenlandske film. Filmen får premiere i Danmark den 27. marts.