LEDER: Justitsminister må ind i sag om drab på polak

drab på polak
Justitsminister Peter Hummelgaard må træde i karakter, mener polennu.dk. Sagen om drabet på polak, kan blive kostbart for Danmark. Den polske familie kan fortsat ikke få oplyst dødsårsagen, og polsk politi rykker for svar fra Danmark, der har lukket sagen. Lukasz Malaka blev 29 år gammel, og døde i dansk politis varetægt i 2021. Sagen efterforskes som uagtsomt manddrab af polsk politi. Foto: Justitsministeriet.

ESBJERG: Justitsminister må reagere efter nye TV-2 afsløringer af dansk politis mørklægning af sag om manddrab på polsk statsborger.


Danmarks justitsminister Peter Hummelgaard må på banen. Det handler om efterforskning af uagtsomt manddrab på polak begået af dansk politi i 2021. Kravet om ministerens indblanding må stå lysende klar for enhver, efter nye afsløringer i TV2 programmet Tragedien i Tjæreborg.

Den afdødes søster Julita Malaka er meget ked af tabet over sin bror og de manglende informationer, og undre sig forståeligt over det danske system.

– Det her ville aldrig kunne finde sted i Polen, siger søsteren i programmet. Familien ignoreres af de danske myndigheder. Også den beskikkede danske bistandsadvokat undlod at kontakte familien.

(Fortsættes under)

 

 

 

 

 

LINK: TV2 Tragedien i Tjæreborg

Dansk politi efterforskes for uagtsomt manddrab

LINK: Dansk politi efterforskes for uagtsomt manddrab

Skader dansk royalt fremstød

Mens den danske Kong Frederik X, udenrigsministeren, forsvarsministeren, klimaministeren og landbrugsministeren er rejst til Polen for at gøre hoserne grønne hos polakkerne, så risikere den danske justitsministers passivitet at ødelægge hele den indsats.

Interessen stiger i Polen

Den manglende handling, kan udløse en hetz mod Danmark i Polen. Efter TV2’s afsløringer af sagen, er de polske medier og politikere begyndt at interesse sig for sagen.

Og en ting er sikkert; uanset hvilken polsk regering eller præsident der er ved magten i Polen, så handles der konsekvent og til tider overdrevent, når polakker i udlandet bliver dårligt eller urimeligt behandlet. Og det er hvad der – hævet over enhver tvivl – er sket på dansk jord.

TV2 har mødt en mur af tavshed fra de danske myndigheder i sagen. Det gælder Syd- og Sønderjyllands Politi, Den uafhængige politianklagemyndighed og Statsadvokaten i Viborg.

Sagen er ikke havnet på den polske justitsminister Adam Bodnars skrivebord, men det er formentlig kun et spørgsmål om tid. Myndighederne i Danmark har nemlig lukket sagen og mørkelagt den. Det kan blive en meget alvorlig sag for Danmark, der helt kan overskygge det flotte danske royale erhvervsmæssige fremstød, som slutter fredag. Og det vil være meget ærgerligt, mener polennu.dk.

Appel: Stop krisen i opløbet

polennu.dk opfordrer derfor indtrængende den danske justitsminister til omgående at kontakte familien, og få rettet op på kommunikationen med de polske myndigheder. Det bør ske hurtigt – og inden sagen får flere unødige konsekvenser for relationerne mellem Danmark og Polen. Det ville være ærgerligt.

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på
DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00.

Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.