LOT aflyser alle flyafgange frem til den 31. maj

lot_chopin_lufthavn_warszawa_jens_moerch_polennu
LOT aflyser alle planlagte nationale og internationale rutefly frem til den 31. maj. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det nationale flyselskab LOT (Polish Airlines) der normalt flyver dagligt til og fra Billund og København, har aflyst alle planlagte afgange frem til den sidste dag i maj.


Corona-krisen har betydet et stop for alle ruteflyvninger mellem blandt andet Polen og Danmark. Nu meddeler det nationale polske flyselskab LOT (Polish Airlines) at de aflyser alle flyvninger – nationalt og internationalt – helt frem til den 31. maj.

Hvem overlever krisen?

Krisen har betydet store problemer for alle flyselskaber, og kun fremtiden vil vise hvem der er tilbage, når corona-krisen atter tillader rutefly mellem Polen og Danmark.

De nationale flyselskaber, polske LOT og dansk-svenske SAS, vil formentlig overleve krisen, alene fordi ejerne ser et større formål med at opretholde flytrafikken. Mere tvivlsomt er det, når det gælder lavprisselskaberne.

Hos Ryanair, som før krisen havde mange afgange til Polen fra Billund og København, har ejeren meddelt, at de ikke venter normale tilstande før sommeren 2022. Altså ikke til den kommende eller næste sommer, men først året efter.

Norwegians fremtid er også aldeles usikker. Her føres en nervekrig mellem ejerne, kreditorer og den norske stat, som de førstnævnte håber, kan komme det nødlidende norske flyselskab til undsætning. En afgørelse ventes i løbet af kort tid. Hvis ikke, går selskabet konkurs.

Wizz Air udvider

Hos ungarske Wizz Air, er der ikke den samme krisestemning at spore. Flyselskabet, som er det største lavprisselskab i Polen, har netop meddelt at man etablere en ny forbindelse fra Szczecin til Lviv i Ukraine til indvielse i juni. Også fra Billund vil selskabet påbegynde flyvninger til den tidligere polske by i Ukraine.

Den polske regering har foreløbig forbudt al flytrafik frem til den 15. maj.