LOT dropper alle flyruter over Hviderusland

Polen_LOT_fly_til_evakuering_Martin_Bager_4
Polske LOT (Polish Airlines) har indstillet alle flyvninger til Minsk, og ændret alle ruter der før gik over Hviderusland. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det nationale polske flyselskab LOT (Polish Airlines) stopper nu alle ruter over Hviderusland og alle flyvninger til Minsk.


Det polske nationale flyselskab LOT (Polish Airlines) har meddelt at de omgående stopper alle flyvninger over Hviderusland. Det betyder også et stop for alle flyruter til Minsk.

– Vi suspenderer LOT’s forbindelser til Minsk, og vi finder alternative ruter for flyvninger over hviderussisk territorium, siger Krzysztof Moczulski, der er talsmand for LOT.

EU-sanktioner

Beslutningen er taget efter at et polsk registreret Ryanair fly blev kidnappet over hviderussisk luftrum lørdag. Det skete med en falsk forklaring om en bombetrussel mod flyet fra gruppen Hamas.

På et møde mellem EU-statslederne mandag, blev handlingen stærkt fordømt og der indføres nye sanktioner mod regimet i Minsk.

Hviderussiske flyselskaber har fået forbud mod at flyve gennem EU’s luftrum, og fly fra Hviderusland har ikke adgang til lufthavne i EU.

Ikke kun LOT

Også AirBaltic og WizzAir har stoppet sine flyvninger til Minsk.

LINK: LOT (Polish Airlines) 

Vil du støtte polennu.dk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.