Lufthavnen i Billund vil have flere flyruter til Polen

  Walesa_Airport_gdansk_polen_polennu

  I juni begyndte de første flyvninger med Wizz Air mellem Billund/Legoland og Gdansk i Polen. Den store interesse for ruten, har givet flyselskabet og Billund Lufthavn mod på flere ruter til Polen. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  BILLUND: Succesen for den nye flyrute til Gdansk kan give nye forbindelser til Warszawa, Katowice og Krakow fra Billund.


  – Ruten til Gdansk har haft en ganske imponerende start, skriver luftfarts mediet CHECK-IN.dk om Wizz Air ruten mellem Billund og Gdansk, der blev indviet i juni. Og det har givet lufthavnen og Wizz Air blod på tanden til flere polske ruter, oplyser Billunds marketingchef Jesper Klausholm overfor polennu.dk.

  Første Wizz Air

  – Wizz Air er glade for salget på den nye rute, og det har givet dem blod på tanden til noget mere, siger Klausholm.

  Det er første gang Wizz Air har forsøgt sig i Billund, men det er gået så godt, at der allerede i midten af september åbner en ny Wizz Air rute fra Billund. Denne gang til hovedstaden i Litauen, Vilnius. Og Billund presser på, for at få flere ruter til Polen med Wizz Air.

  Nye ruter til Polen?

  – Nye ruter til de polske byer Warszawa, Katowice og Krakow står højt på vor ønskeliste, og vi har en god dialog med Wizz Air, siger Jesper Klausholm til polennu.dk.

  Dialog med LOT

  Men det er ikke alene Wizz Air som Billund Lufthavn har samtaler med om nye flyruter til Polen. Også det nationale polske luftfartsselskab LOT er inde i billedet fortæller marketingchefen.

  81 procents dækning

  Hverken Wizz Air eller Billund Lufthavn ønsker at oplyse de specifikke passagertal, men CHECK-IN.dk har beregnet, ud fra Trafikstyrelsens statistikker, at der i juni har været 1.170 passagerer på de fire første returflyvninger. Det svarer til 146 passagerer per afgang og dermed en belægning på 81 procent i de store 180-sæders Airbus A320-fly.

  Lige mange polakker og dansker

  – Vi er tilfredse med den nye rute fra Billund til Gdansk. Den udvikler sig i henhold til vores forventninger, og vi kan konstatere, at der er en nogenlunde lige fordelt efterspørgsel fra danske og polske rejsende, siger Tamara Mshvenieradze, der er kommunikationschef i Wizz Air, til CHECK-IN.dk.

  Attraktiv lufthavn

  – Generelt set opfatter vi Billund som en meget bekvemt placeret og attraktiv lufthavn i Danmark, og vi ser frem til at flyve mange passagerer til og fra Billund, siger Tamara Mshvenieradze.