Målfattigt polsk hold ude af EM 2012 i fodbold

polen_ude_af_em

Skuffede polske tilskuere på stadion i Wroclaw. Polens gode spil i de første kampe gav håb om sejr over Tjekkiet, men det lykkedes ikke Polen at spille sig videre fra gruppespillet. Foto: UEFA

WROCLAW: Det polske landshold i fodbold er ude af EM 2012 efter et nederlag på 0-1 mod Tjekkiet. Polen spillede godt i turneringen, men lavede for få mål.

Polen tabte den sidste kamp i gruppespillet ved EM med 0-1 mod Tjekkiet.

Det polske hold begyndte bedst og havde flere muligheder i kampens start.

Tjekkerne kom bedre med i slutningen af første halveg og efter pausen havde det tjekkiske hold overtaget.

Mål på kontra

I det 72. minut mistede Polen bolden lige uden for tjekkernes straffesparksfelt. Efter et lynhurtigt kontraangreb bragte Jiracek Tjekkiet foran 1-0.

Mod slutningen af kampen blev Polen snydt for straffe, da en tjekke stak albuen ud og stoppede bolden efter et polsk frispark. I de allersidste sekunder var Jakub Blaszczykowski tæt på at udligne, men en tjekkisk spiller reddede få centimeter fra stregen.

Grækenland videre

Med resultatet 0-1 er Polen ude af EM efter tre kampen, hvor holdet i lange perioder spillede rigtig godt, men kun formåede at score to mål og ikke vandt nogen kampe.

I den anden kamp i pulje A vandt Grækenland meget overraskende 1-0 over Rusland.

Resultaterne betyder, at Tjekkiet vinder gruppen og skal spille kvartfinale i warszawa mod nummer to i Danmarks gruppe.

Grækenland ender på andenpladsen og skal i kvartfinalen møde vinderen af gruppe B i Gdansk.

Rusland er ligesom Polen færdig ved EM 2012.