Måling: Kun PSL-formanden kan vinde over præsidenten

Det polske bondepartis formand Władysław Kosiniak-Kamysz kan vinde over den siddende præsident Andrzej Duda, hvis de to mødes i anden valgrunde den 24. maj. Arkivfoto.

WARSZAWA: En ny måling viser, at PO-præsident kandidaten Małgorzata Kidawa-Błońska ikke kan slå præsident Andrzej Duda i en anden valgrunde. Men det kan PSL-formanden.

 


I en ny måling der er gennemført af dagbladet Dziennik Gazeta Prawna og radio RMF FM, vil præsidentvalget først blive afgjort i en anden runde, den 24. maj. På det punkt ligner målingen de fleste andre målinger.

I første valgrunde vil Andrzej Duda fortsat vinde. I den aktuelle måling med 41,9 procent opbakning, mens anden pladsen vil blive indtaget af Małgorzata Kidawa-Błońska fra Borgernes Platform (PO) med 22 procent. Lederen af det polske bondeparti (PSL) Władysław Kosiniak-Kamysz kommer ind på tredjepladsen med 10,4 procents støtte. Robert Biedroń (Forenet Venstre) kan regne med 8,2 procent af stemmer og den uafhængige kandidat Szymon Hołownia står til 7,4 procent.

Præsident Duda vinder

Hvis Andrzej Duda og Małgorzata Kidawa-Błońska skal mødes i en anden valgrunde (kun to kandidater deltager i anden valgrunde) så vil præsident og PiS-kandidat Andrzej Duda vinde med 49,6 procent over PO-kandidaten der kun ville få 41,6 procent af stemmerne, ifølge målingen.

Præsident Duda taber

Bliver anden valgrunde derimod et opgør mellem Andrzej Duda og Władysław Kosiniak-Kamysz, så vil PSL-formanden opnå 45,9 procent af stemmerne mod præsidentens 43,9 procent. Et resultat der kommer bag på mange iagttagere, men ingen tvivl om at PSL-formanden har lettere ved at flytte vælgere fra PiS end PO har.

Der er præsidentvalg den 10. maj, og hvis ingen af kandidaterne opnår 50 procent af stemmerne, skal de to højeste placerede ud i en anden valgrunde, den 24. maj.

Undersøgelsen er gennemført den 22. februar.