MÅLING: Præsident-valget afgøres 12. juli

WARSZAWA: Polens præsident Andrzej Duda taber terræn i alle målingerne forud for valget den 28. juni. Alt tyder på at Polens næste præsident først vælges den 12. juli.


Hvis der havde været præsidentvalg søndag i Polen, ville præsident Andrzej Duda vinde den første valgrunde med 40,7 procent ifølge en IBRIS-måling, der er gennemført for nyhedsmediet wp.pl. Det er en tilbagegang i forhold til seneste måling.

Fremgang til rival

Til gengæld kan hans nærmeste rival, Rafał Trzaskowski fra Borgernes Platform (PO) glæde sig over en fremgang til 28 procent. På tredjepladsen kommer lederen af bondepartiet/folkepartiet PSL, Władysław Kosiniak-Kamysz med 9,7 procent af polakkernes opbakning. Den uafhængige kandidat, tv-vært og journalist Szymon Hołownia vil få 7,8 procent, efter fulgte af den højre-nationale kandidat Krzystof Bosak vil får 7,1 procent ifølge målingen. Den tidligere borgmester og LGBT forkæmper Robert Biedron er faldet til bare 3 procent i målingen.

Valg igen 12. juli

Der er store udsving i meningsmålingerne, og polakkerne kan hurtig skifte mening. Men en ting er alle målingerne dog enige om. Nemlig at præsident Andrzej Duda ikke kan samle de nødvendige 50 procent af stemmerne, hvorfor der bliver en anden valgrunde den 12. juli, hvor det er de to kandidater de har fået flest stemmer, der skal stemmes om. Som det ser ud i denne måling, bliver præsidentvalget en opgør mellem den siddende præsident Andrzej Duda og borgmesteren i Warszawa, Rafał Trzaskowski.

Undersøgelsen er gennemført den 12. og 13. juni.

Regeringspartiets kandidat Andrzej Duda hyldes i mange kirker, hvor der som her satses på at de højere magter vil høre på kirkegængernes bøn om et genvalg til Duda den 28. juni. Privatfoto.

[forminator_poll id=”22701″]

Mere om præsident-valget i Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.