Mange ulykker på de polske veje i miniferien

  trafik_gdynia_veje_biler_jens_moerch

  Weekenden bød på 272 alvorlige ulykker med 23 dødsfald til følge. Polsk politi er massivt til stede på de polske veje i disse dage for at fange fartsyndere og spritbilister. Onsdag ventes der store problemer i trafikken i forbindelse med hjemrejsetrafikken. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Weekenden har været blodig på de polske veje. Politiet frygter hjemrejsetrafikken på onsdag, når den polske miniferie slutter.


  Begyndelsen på weekenden og dermed Allehelgens-miniferien har været historisk trist på de polske veje.

  23 dræbt

  Til og med søndag havde 23 mennesker mistet livet på de polske veje, 338 blev kvæstet i 272 alvorlige ulykker.

  Allehelgens trafik

  Tirsdag besøger mange polakker gravsteder med gamle venner og familiemedlemmer over hele Polen, for at mindes de døde på Allehelgensdag. Det giver et yderligere pres på de polske veje.

  Forlænget weekend

  Derudover holder mange virksomheder og institutioner lukket mandag og alle gør tirsdag på Allehelgens dag. Det giver en god forlænget weekend og miniferie, der også er med til at få flere ud at rejse og dermed ud på vejene.

  Kampagner mod fart og sprut

  Polsk politi har været ude med fart- og spritkampagner op til miniferien, men det har ikke hjulpet. 776 personer blev taget for sprit i weekenden, og politiet frygter allerede nu hjemrejsetrafikken onsdag.

  Godt vejr og ferie

  En talsmand for politiet siger, at de gør meget ud at fortælle folk at de skal køre ekstra forsigtigt, og især onsdag hvor der bliver et voldsomt pres på de polske veje. Han frygter direkte antallet af ulykker onsdag. Normalt er vejene i Polen også mere ufremkommelige på grund af sne eller andre vejrfænomener, men den hjælp fra oven får politiet ikke i år. Det får normalt bilisterne til at køre mere forsigtigt.