Medie: Warszawa borgmester bliver ny præsident-kandidat

Fredag formiddag ventes den populære Warszawa borgmester Rafał Trzaskowski at blive oppositionens nye spidskandidat, der skal tage kampen op mod Andrzej Duda, når der på et tidspunkt i nær fremtid holdes præsidentvalg i Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Fredag formiddag mødes bestyrelsen i det største oppositionsparti Borgernes Platform, og hovedstadens borgmester ventes at blive partiets nye præsident-kandidat.

 


Præsidentkandidaten for Polens største oppositionsparti Borgernes Platform, Małgorzata Kidawa-Błońska, ventes fredag formiddag at blive udskiftet med Warszawas populære borgmester Rafał Trzaskowski, siger flere uafhængige kilder til RMF24 og polennu.dk.

4,5 procent

Baggrunden er, at Małgorzata Kidawa-Błońska, næstformand i parlamentet og tidligere talskvinde for Donald Tusk, har skuffet fælt. Ved en måling der blev gennemført den 8. og 9. maj, fik hun kun opbakning fra 4,5 procent af polakkerne. Den siddende præsident Andrzej Duda fik 45 procent. For blot en måned siden, udgjorde hun en reel trussel mod Andrzej Duda. Małgorzata Kidawa-Błońska blev hun nummer fem i målingen.

Baglandet i Borgernes Platform har i takt med de faldende meningsmålinger, vendt ryggen til kandidaten, og fredag bliver Małgorzata Kidawa-Błońska formentlig erstattet af Warszawas borgmester.

Flere kandidater

Tidligere udenrigsminister Radek Sikorski har længe været nævnt som en mulig afløser, men et flertal i partiet peger på den unge Warszawa-borgmester.

Mødet i Borgernes Platform begynder klokken 10.00.