Messe for designer møbler i Poznan

Arena_møbel_design_messe_i_Poznan_2014

Design messen i Poznan samler producenter, designere, arkitekter og studerende på en fælles messe. Foto: Youtube.


POZNAN: Den internationale Arena Design messe trækker i denne uge internationale designere til Polen, der er Europas fjerde største producent af møbler.


Den internationale Arena Design messe i Poznan har for sjette gang slået dørene op for polske og internationale møbeldesignere. Messen i Poznan er blevet et mødested for designere og producenter af møbler fra hele verden.

Australsk åbning

Dette års messe blev åbnet af den australske designer Brodie Neill, der er blevet kendt for sine utraditionelle valg af materialer om en bænk af fiberglas og stole af stålstænger.

Årets messe i Poznan har netop tema om utraditionel brug af kendte materialer i design af nye møbler.

Dansk indslag

Blandt oplægsholderne på messen er den danske arkitekt Kasper Guldager Jørgensen, der er partner og direktør for GXN, hvor han beskæftiger sig med de nyeste teknologier inden for design og arkitektur.

Kasper Guldager Jørgensen er uddannet fra Aarhus Arkitektskole og Sydkaliforniens Institut for Arkitektur og har blandt andet vundet JEC innovationsprisen for miljø og genbrug i 2010.

Polen fjerde største producent

Polen er i dag Europas fjerde største producent af møbler og den syvende største i hele verden.

Analyseinstituttet B+R Studio vurderer, at Polens møbel eksport vil vokse til 30,5 milliarder polske zloty i 2014, mens det nåede 28,8 milliarder i 2013.

Arena Design messen i Poznan løber fra mandag til fredag i denne uge. På messen vil prisen Top Design Award blive uddelt.

LÆS MERE OG SE FILM
Eksternt link: Arena design messe i Poznan (engelsk)