Miller: Skuffende EU-udvidelse og integration

  Leszek_Miller_angriber_avis_polennu

  Den tidligere polske statsminister, Leszek Miller, der førte Polen ind i EU er skuffet. For nylig blev han valgt som ny formand for partiet Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD). Arkivfoto.


  WARSZAWA: Tirsdag var det otte år siden, at Polen blev medlem af EU. Den polske forhandlingsleder fra topmødet i København 2002 er skuffet over resultatet.


  – EU-udvidelsen og integrationen er skuffende, siger den tidligere polske statsminister Leszek Miller. Miller var regeringsleder under Polens optagelsesforhandlinger i København i december 2002, der betød at Polen og ni andre lande blev medlemmer af EU.

  Manglende integration

  – Jeg er lidt skuffet, for da Polen blev medlem af EU, syntes det som om, at integrationsprocessen ikke kunne stoppes, sagde Miller, tirsdag.

  Den tidligere statsminister efterlyste også folkelig forankring, omkring EU-tankerne og fællesskaberne, men ville i øvrigt ikke uddybe kritikken, over for det polske nyhedsbureau PAP.

  Blandt 1-maj demonstrationerne var der tirsdag en særlig demonstration, der markerede at Polen mistede sin suverænitet for otte år siden, ved at blive medlem af EU.

  Nyvalgt partileder

  Den tidligere polske statsminister er netop blevet valgt som leder af Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD).

  Polen blev medlem af EU den 1. maj 2004 sammen med Tjekkiet, Slovakiet, Malta, Cypern, Slovenien, Litauen, Letland og Estland.