Million-bøde til Polen for at overtræde mælkekvoter

  Jens_Mørch_polennu

  Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  BRUXELLES: Polen skal betale en bøde på 4 millioner euro, fordi landets mælke-kvoter blev overskredet sidste år, har Europa-Kommissionen oplyst.


  Ifølge oplysninger fra Europa-Kommissionen overskred Polen sidste års mælkekvote med 0,2 procent. Landet skal derfor betale en bøde på godt 4 millioner euro. Det er ikke den største bøde pålagt af Kommissionen. Østrig, som overskred deres mælkekvoter med 3,6 procent er blevet pålagt en bøde på 28,7 millioner euro.

  46 millioner i bøder

  Europa kommissionen i Bruxelles meddelte i sidste uge, at fem lande har overskredet deres kvoter sidste år. Udover Polen drejede det sig om Danmark, Østrig, Tyskland og Cypern, der alle oversteg deres mælkekvote i det kvote-år, der gik fra 2012 til 2013. De fem lande skal betale bøder på i alt ca. 46 millioner euro.

  163 700 tons overskydende mælk

  – Ifølge de nationale erklæringer for kvote-året som sluttede den 31. marts 2013, har Østrig, Tyskland, Danmark, Polen og Cypern overskred deres nationale kvoter med i alt 163 700 tons, på trods af en procent stigning i kvoterne i 2012/2013 – skrev Europa-Kommissionen i sin forklaring.

  Mælkekvotesystemet vil blive afskaffet i April 2015.