Millioner af polakker bliver smittet med corona

Den polske ekspert i forebyggelse af infektioner, Dr. Paweł Grzesiowski, siger at millioner af polakker vil blive smittet med corona, og han venter at der bliver mellem 150.000 og 200.000 bekræftede tilfælde i den første bølge. Antallet af smittede og corona-relaterede dødsfald er steget markant i Polen. Foto: RMF.

WARSZAWA: En førende polsk ekspert hævder at der bliver mellem 150.000 – 200.000 bekræftede tilfælde af polakker, der inficeres af covid-19 virus allerede i den første igangværende bølge.


– Vi ved, at 150.000 eller 200.000 polakker vil blive inficeret i den første epidemiske bølge. Der er vi ikke endnu, men det kommer til at ske, siger immunolog Dr. Paweł Grzesiowski til RMF FM. Han er ekspert i forebyggelse af infektioner, og mener af flere millioner polakker vil få den frygtede sygdom.

– Vi har lige oversteget 10.000 tilfælde, og vi ved gennem analyser og erfaringer, at det kun bliver værre, siger eksperten.

Millioner bliver smittet

– De nævnte 150.000 – 200.000 er kun antallet af de bekræftede tilfælde i den kommende tid. I virkeligheden kommer flere millioner polakker til at bærer covid-19 sygdommen, fortæller Grzesiowski til RMF.

– 80 procent af de inficerede tilfælde, får kun milde symptomer, og de bliver som regel ikke undersøgt for covid-19, så derfor kommer vi ikke til at kende det samlede antal smittede. Men det bliver flere millioner polakker, siger Paweł Grzesiowski.

Polen oplever i disse dage en markant stigning i antallet af smittede og corona-relaterede dødsfald, som også eksperten forudsiger.