Minister: Polakker bør vaccineres mod influenza

smittede
Tirsdag er antallet af nye corona-smittede på 19.152, mens 357 er døde med covid-19 i kroppen. Værst er smitten i Katowice og Warszawa. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens vicesundhedsminister vil have polakkerne til at vaccinere sig mod influenza på grund af corona-krisen.


Polens vicesundhedsminister Waldemar Kraska opfordrede tirsdag polakkerne til at lade sig vaccinere mod influenza, da sygehusvæsenet i forvejen har travlt med at behandle corona/covid-19 syge polakker.

– Efteråret er på vej, og vi opfordrer folk til at få et stik mod influenza, sagde Kraska på en pressekonference.

Han sagde at kombinationen af en travl influenzasæson med en stor forekomst af COVID-19 tilfælde kan give en voldsom belastning på landets sygehuse, og det er svært for læger at skelne mellem de to sygdomme på symptomerne er meget sammenfaldende.

Ens symptomer

– De første symptomer er meget ens, så det vil være meget vanskeligt for lægerne at skelne de to sygdomme. Derfor opfordrer vi folk til at få deres influenzavacciner, sagde Kraska.

Sidste fredag satte Polen ny daglig rekord, med 903 nye corona-smittede. Det første tilfælde blev konstateret den 4. marts.

Næsten 2.000 polakker er døde med den frygtede covid-19 sygdom i kroppen.

Støt et frit og uafhængigt medie! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.