Minister vil løslade 20.000 fanger fra fængsler

løslader fanger fra fængsler
Polens vicejustitsminister Maria Ejchart vil løslade 20.000 fanger fra fængsler i Polen. Løsningen er fodlænker og anden digital overvågning, og fokus på resocialisering, siger ministeren der trådte til i december. Her besøger ministeren et fængsel i Radom. Privatfoto.

WARSZAWA: Polens vicejustitsminister vil løslade 20.000 fanger fra fængsler, fordi de polske fængsler er overfyldte.


Løsladelse af fanger fra fængsler: Polens vicejustitsminister Maria Ejchart siger, at landet vil løslade 20.000 fanger der er i de polske fængsler. De første er allerede løsladt, siger ministeren til det polske dagblad Rzeczpospolita. Hun siger, at fængslerne er overfyldte, efter at den tidligere regering straffede alle forbrydelser med fængselsstraffe.

Ejchart siger, at man planlægger at øge brugen af fodlænker. Umiddelbart kan 4.000 fængslede polakker umiddelbart løslades i forbindelse med fodlænke eller anden digital overvågning.

Ministeren vil stoppe bruge af fængselsceller, hvor der er mere end ti indsatte. Ikke mindre end 580 celler med plads til mere end ti fanger, skal fjernes.

Overfyldte fængsler

– Mange steder har der været både 14 og 16 personer i cellerne. Vi har en sag om et fængsel, hvor der var 18 fanger på en 10-mands stue.

– På den måde er der ikke udsigt til resocialisering, siger vicejustitsminister Maria Ejchart. Det er ministerens håb, at 20.000 fanger fra fængsler i Polen kan løslades i hendes ministerperiode.

20.000 fanger fra fængsler ikke ej? Vi har fravalgt at have en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905