Musikfestivalen i Gdynia er kåret som Europas bedste

Europas bedste festival – Heineken Open Air Gdynia – er Polens største musikfestival med syv scener og et deltagerantal på langt over 100.000. Pearl Jam er blandt navnene i 2010. Arkivfoto.


GRONINGEN: Heineken Open i Gdynia er kåret til bedste festival i Europa foran de berømte festivaler Glastonbury, Rock Werchter og Roskilde.


Festivalen i Gdynia, der gennemføres i Koaskowo Lufthavnen i udkanten af byen, er blevet kåret som Europas bedste musikfestival i den prestigefyldte Best Major Festival tildeling.

Prisen blev modtaget af festivalens leder, Mikolaj Ziolkowski, på European Festival Awards Groningen i Holland.

Polens største

Heineken Open Air Festivalen er Polens største udendørs musikfestival. Det samlede areal udgør cirka 50 km2, og der er syv store udendørsscener. Mere end 100.000 deltog sidste år i festivalen, som tiltrækker store internationale navne, og de mest kendte i Polen.

Hemmelig fortid

Festivalens område har en streng og meget hemmelig fortid. Under kommunist-tiden fungerede den som militær lufthavn under navnet, Babie Doly. Flere af de gamle hangarer bruges også i forbindelse med Heineken Open Air festivalen.

Startede i Warszawa

Festivalen startede egentlig i Warszawa i 2002, men året efter valgte initiativtagerne at flytte den til Gdynia, nord for Gdansk, og har siden udvidet antallet af dage, så festivalen i dag løber over 4 dage.

Gladest i Gdynia

Men prisen for festivalen i Gdynia er ikke det eneste byens borgere kan glæde sig over. En netop udgivet undersøgelse fastslår nemlig, at byens borgere er de mest glade og lykkelige af alle polakker.

Pearl Jam i 2010

Festivalen har kun offentliggjort et af navnene på årets festival, som finder sted fra den 1. til 4. juli. Det er det amerikanske band Pearl Jam, der spillede på Roskilde Festivalen 2000, hvor ni unge mennesker døde under koncerten, fordi sikkerheden og beredskabet på den danske festival ikke var tilstrækkeligt.