Myndigheder advarer imod drukne-fare

  polen_dziwnow_strand_polsk_polennu

  De polske strande tiltrækker mange turister, men nu advarer myndighederne om drukne-faren, hvis man ikke er forsigtig og følger anvisningerne. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Flere har mistet livet ved drukne-ulykker i Polen i sommer, end der er slået ihjel af terrorangreb i Europa, og de polske myndigheder advarer nu imod drukne-faren ved strandene.


  239 har mistet livet ved drukne ulykker i Polen siden midt i april, og det har nu fået de polske myndigheder til at advare imod druknefaren, når man bader ved de polske strande.

  11-årig pige døde søndag

  Søndag døde en 11-årig pige ved Leba, hvor hun badede med sin familie, selvom der var blæst og høje bølger, og et rødt flag på stranden markerede, at badning var forbudt.

  Mandag skyllede hendes lig op på stranden, og episoden har været med til at skabe debat i Polen om faren ved at bade i havet.

  Rødt flag skal respekteres

  – Et rødt flag betyder, at det er forbudt at bade. Livredderne er på plads og klar til at arbejde, men de har af forskellige objektive grunde besluttet at lukke for badning, fordi det er for farligt, siger livredder Marcin Siwek til TVN24.

  Ifølge Siwek er kulturen med at drikke alkohol på strandene også med til at skabe mange farlige situationer.

  Har kostet flere liv end terror

  – I Polen er der i juni og august (…) druknet flere personer, end der er blevet dræbt ved terrorangreb i hele Europa i 2016, siger Siwek, der dog samtidig gør opmærksom på, at der har været færre drukneulykker i 2016, end de foregående år.