Mystisk russer i retten for anklager om spionage

  En_russer_er_anklaget_for_spionage_i_Polen_til_fordel_for_Rusland

  En russer er på anklagebænken i Polen, for at udføre spionage til fordel for Rusland. Den russiske spion har været aktiv i ti år, mener det polske sikkerhedspoliti. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Landsretten i den polske hovedstad har indledt en spion-sag mod en russer. Kendes han skyldig risikerer han op til ti års fængsel i Polen. Sagen føres for lukkede døre.


  Den tiltaltes advokat oplyste, at hans klient, som kun må benævnes som TJ, fastholder at han er uskyldig.

  Advokaten afviste overfor det polske nyhedsbureau PAP, at give flere oplysninger, da sagen er kontroversiel og derfor holdes for lukkede døre af den polske landsret.

  Spionage for Rusland

  Den anklagede TJ blev tilbageholdt i februar 2009 af de polske sikkerhedspoliti, efter mistanker om spionage til fordel for Rusland.

  Polsk-klingende navn

  TJ, der har et polsk klingende efternavn, har ifølge uofficielle oplysninger, forsøgt at indhente tophemmelige oplysninger om det polske forsvar gennem medlemskab af flere jagtforeningen.

  Hans flydende polsk gjorde at han kunne færdes mellem aktive og pensionerede officerer, som intetanende hjalp ham med at få oplysninger.

  Ti år i tjeneste

  Det polske sikkerhedspoliti mener, at TJ har arbejdet for en af de vigtigste efterretningstjenester i Rusland. TJ risikere op til ti års fængsel, hvis han bliver dømt.