NATO chef roser Polen for sit engagement og mod

  Anders_Fogh_Rasmussen_solidarnosc_komorowski

  Anders Fogh Rasmussen i det polske præsidentpalads torsdag. Foto: NATO.


  WARSZAWA: Den tidligere danske statsminister og nuværende NATO generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, er i den polske hovedstad.


  NATO’s generalsekretær Anders Fogh Rasmussen takkede på et pressemøde torsdag i Warszawa, Polen for sit mod i de allieredes kamp i Afghanistan. I pressemødet deltog også Polens præsident Bronislaw Komorowski.

  Stærkt Europa

  – Jeg vil gerne hylde (de polske tropper, red) for deres mod og opofrelse, sagde Anders Fogh Rasmussen og takkede Polen for landets indsats for et stærkt NATO og et stærkt Europa.

  2.500 soldater

  Den tidligere danske statsminister sagde også, at den internationale ISAF-missionen i Afghanistan, hvor Polen har deltaget med 2.500 soldater i Ghazni-provinsen, har været et slag mod al-Qaeda og har bidraget til en styrkelse af de afghanske sikkerhedsstyrker.

  SE FILM
  Eksternt link: Pressemøde Polen/NATO

  – Jeg vil gerne takke Polen for de bidrag, den har foretaget i Afghanistan, og jeg ser frem til at fortsat polsk støtte efter 2014, sagde Anders Fogh Rasmussen til polsk presse.

  NATO trækker sine styrker ud af Afghanistan i 2014.

  NATO øvelse

  Polens præsident Bronislaw Komorowski havde inviterede Anders Fogh Rasmussen til Polen i forbindelse med forberedelserne til en stor NATO øvelse, der skal holdes i de tre baltiske land og Polen til september.

  Øvelsen omfatter 5.000 soldater, og Polens præsident sagde på mødet:

  – Vi vil forhåbentlig bevise at vi evnerne og den reel vilje til at forsvare områderne i medlemsstaterne efter de gældende planer, sagde Bronislaw Komorowski.