NATO gennemfører stor militærøvelse i Polen

stor-nato-øvelse-i-polen

Polske styrker deltager i øvelsen Noble Jump sammen med soldater fra ni andre lande. Foto: NATO


ZAGAN: NATO’s nye spydspidsstyrke kommer for første gang i aktion under den store militærøvelse Noble Jump, som finder sted i Polen


2.100 soldater fra ni NATO-lande deltager i den store militærøvelse Noble Jump i det vestlige Polen.

Øvelsen skal teste militæralliancens nye spydspidsstyrke Very High Readiness Joint Task Force (VJTF).

De enheder, som deltager i øvelsen, tæller blandt andet luftbårne styrker fra Tjekkiet og Holland, tysk og norsk motoriseret infanteri, polske og litauiske specialstyrker, belgisk artilleri, helikoptere fra USA og ungarsk civilforsvar.

Test af beredskab

– Øvelsen Noble Jump er tilrettelagt med henblik på at teste NATO’s højberedsskabs-styrker under betingelser som på slagmarken og for at sikre, at vores koncept og procedurer vil fungere i en virkelig krisesituation. Jeg håber aldrig, at den dag kommer, men vores opgave er, altid at være klar til at forsvare alliancens mennesker, territorium og værdier, siger NATO’s øverstkommanderende i Europa, general Phillip M. Breedlove i et communique.

Very High Readiness Joint Task Force er blevet oprettet som led en generel styrkelse af NATO’s udrykningsstyrke. Det sker for, at alliancen kan være i stand til at imødegå nye trusler fra øst og fra syd.